Kiinnitysohjeet

 

Yleistä:

Kaikki sisustustarramme ovat valmistettu laadukkaasta liimapintaisesta vinyylistä ja oikein kiinnitettynä tarrat näyttävät hyvältä vielä vuosienkin päästä!

Sisustustarramme kestävät sekä lämpötilanvaihteluita, että kosteutta ja näin ollen voit huoletta kiinnittää tarran melkein mihin vain.

Yleisimpiä kiinnityspintoja ovat maalattu- tai tapetoitu seinä, väliovi, ikkuna, peili, kaakeli sekä erilaiset kalusteet ja kodinkoneet.

 

Tärkeää:

 • Sisustustarrat eivät ole tarkoitettu ulkokäyttöön.
 • Kiinnityspinnan tulisi olla mahdollisimman tasainen ja puhdas!
 • Kiinnittäessäsi tarraa tapettiin huomioithan, että mahdollinen kohokuvio vaikeuttaa tarran kiinnitystä ja kiinni pysymistä, sekä näkyy tarran ’lävitse’.

 

Sitten itse kiinnitykseen:

Kaikki tarramme toimitetaan taustapaperin ja siirtokalvon välissä (poikkeuksena yksinkertaiset, ns.aukottomat kuviot, kuten liitutaulutarra-arkki)

 

 1. Puhdista seinä (tai muu kiinnityspinta) huolellisesti! Puhtaankin näköinen pinta tulee puhdistaa pölystä ja varmistaa, että pinta on kuiva
 2. Mittaa ja mieti tarralle se oikea paikka, ja tee apuviivat tarran suoraan kiinnittämiseksi esimerkiksi maalarinteippiä apuna käyttäen
 3. Suorista tarra tasaisella alustalla. Käännä se grafiikkaosa alaspäin, jolloin taustapaperi (se paksumpi) jää yläpuolelle.
 4. Lähde kulmasta varovasti irroittamaan taustapaperia niin, että itse tarra jää siirtokalvoon kiinni. Pienikokoisissa tarroissa taustapaperin voi irroittaa kerralla kokonaan. Mikäli kyseessä on isokokoinen tarra, voisi toinen käsipari olla avuksi. Voit myös irroittaa taustapaperin vain esimerkiksi puoliväliin ja leikata irroitetut osan pois tieltä  
 5. Kun taustapaperi on irroitettu, voit alkaa kiinnittämään tarraa seinälle tekemiäsi apuviivoja apuna käyttäen. Aloita kiinnitys tarran reunasta (ei ole väliä onko kyseessä oikea-, vasen, ylä- vai alareuna) ja lähde pikkuhiljaa teippauslastalla tai kädellä silittämällä kiinnittämään tarraa kokoajan pidemmälle. Aloittamalla kiinnityksen reunasta, vältyt mahdollisilta ilmakuplilta ja rypyiltä.
 6. Kun tarra on kokonaisuudessaan silitetty seinään kiinni, silitä voimakkaasti teippauslastalla tai kädellä vielä koko tarra läpi varmistaen, että kiinni on ja pysyy!
 7. Aloita siirtokalvon irroittaminen varovasti toisesta yläkulmasta ja vedä se hitaasti pois tarran päältä. Mikäli tarra meinaa lähteä siirtokalvon mukana, sitä ei silloin ole kiinnitetty riittävästi ja riittävän huolellisesti. Toista tällöin vaihe 6 uudelleen, niin kauan, että siirtokalvon irroitus onnistuu ilman, että tarra irtoaa seinästä.

 

 

 

 

Muutamia poikkeuksia:

 • Mikäli tarrassa ei ole siirtokalvoa seuraa yllä olevan ohjeen vaiheet 1, 2, 5, 6.
 • Mikäli kiinnität tarran laattaseinään, niin leikkaa tarra terävällä veitsellä saumojen kohdalta auki.
 • Mikäli kiinnität tarran ikkunaan, pese ikkuna erittäin huolellisesti esimerkiksi partaterää apuna käyttäen ja lopulta kuivaa lasi nukkaamattomalla liinalla. Mahdollinen lika lasin ja tarran välissä näkyy erittäin selkeästi
 • Mikäli kiinnität tarran lasi-, kaakeli-, muovi-, kivi-, tai muulle pinnalle, joka on erittäin tasainen ja sileä, voit avustaa kiinnittämistä suihkuttamalla seinään ennen tarran asettamista mietoa fairy-vesi –liuosta (1-2 tippaa fairyä, 2dl vettä). Tämä estää tarraa tarttumasta ikkunaan heti, ja mahdollistaa täydellisen ilmakuplattomuuden. Veteen lisätty astianpesuaine alentaa veden pintajännitystä, jolloin vesi ei jää kupliksi tarran alle, vaan poistuu tarran alta, kun asennuksessa käytetään asianmukaista asennuslastaa.  Kun vesi on lastottu pois tarran alta, anna tarran kuivua vielä noin 15 minuutin ajan ja ala tämän jälkeen varovasti irroittamaan siirtokalvoa yllä olevan ohjeen (kohdat 6 ja 7) mukaisesti.

 

Huom! 

Tämä ohje koskee pääasiassa laajapintaisia tarroja. mm.tekstitarrat eivät tarvitse pohjalle fairy-vesi-liuosta. Käytettäessä fairy-vesi-liuosta, on se kaavittava lastan avulla erittäin hyvin pois tarran alta. Käsin veden kokonaan poistaminen tarran alta ei onnistu!

 

 

Tarran irroittamisesta:

Tarra on mahdollista saada irti jälkiä jättämättä, poikkeuksena ohut paperitapetti joka voi vahingoittua irroittamisen yhteydessä.

Voit varovasti aloittaa tarran irti ”rapsuttamisen” esimerkiksi kynnellä. Riittää kun saat kynnen (tms ohuen ja terävän esineen) tarran alle, tämän jälkeen voit varovasti vetää tarraa irti seinästä. Mikäli tarra ei millään meinaa irrota, voit lämmittää sitä hiukan esimerkiksi hiustenkuivaajalla. Näin irroitus käy nopeammin.

Huomaathan, että tarra ei ole uudelleen käytettävissä. Irroitettaessa tarra helposti repeää tai venyy, jolloin sen muoto muuttuu. Liimapinta ei myöskään kestä uudelleen kiinnitystä irroituksen jälkeen.

 

Nyt tarrasi on kiinnitetty! Toivottavasti se näyttää hyvältä ja olet siihen tyytyväinen.

 

 

P.s. Tiesitkö?

 • Lähettämällä meille kuvan kiinnittämästäsi Tarravimman sisustustarrasta ja oikeudet sen käyttöön verkkokaupassamme sekä facebook-sivuillamme ja/ tai kirjoittamalla tilaamastasi tuotteesta asiallisen ja rakentavan tuotearvion verkkokauppaamme, palkitsemme sinut lähettämällä sinulle jotain pientä kivaa!

 

 

 Alla vielä Sisustus Ja Sepustus -blogin tuottama video, jossa sisustustarran kiinnitys demonstroidaan jääkaapin oveen: